LEATHERMAN FREE LAUNCH DATE 17.04.2019

Leatherman FREE Pre-Launch

Vandaag , kondigt de Leatherman Tool Group de lancering van de Leatherman FREE collectie aan, de meest uitgebreide product lancering in 35 jaar bestaan van Leatherman. De design en bouwkunde teams van Leatherman gebruikte deze 35 jaar om inzichten en feedback te krijgen van de Leatherman fans en gebruikte dit voor de productontwikkeling. De nieuwe collectie biedt meerdere design patenten, is gemaakt in Amerika in de Leatherman fabriek en komt met een garantie van 25 jaar.

Leatherman Free Pre Launch

“Tim Leatherman vond 35 jaar geleden de multipurpose tool uit in zijn garage. Niet veel later werden ‘Leatherman Tools’ een synoniem voor multitools,” Zei Ben Rivera, president en CEO van de Leatherman Tool Group. “De afgelopen 35 jaar hebben we onze klanten over heel de wereld in staat gesteld om problemen op te lossen, en in veel gevallen de dag de redden. Nu in 2019, zijn we de categorie die Tim 35 jaar geleden uitvond opnieuw aan het uitvinden met de introductie van Leatherman FREE, een collectie van tools die er voor zorgt dat de ervaring van de Leatherman gebruikers naar een hoger niveau wordt getild.”

Pre Launch FREE Leatherman

De Leatherman FREE collectie is de eerste van zijn soort met een magnetisch bouwwerk. Deze geavanceerde technologie integreert magneten in het design om zo de tool makkelijker te openen, te gebruiken, te sluiten en het elimineert de kans dat je nagel omslaat. Daarnaast zorgt het interne sluiting mechanisme ervoor dat er minder slijtage is aan de individuele onderdelen, wat er voor zorgt dat de Leatherman FREE nog langer meegaat dan de voorgangers. FREE tools bieden de ultieme zintuigelijke ervaring  met de klik die iedere tool geeft wanneer het is geplaatst in de juiste positie, klaar voor gebruik. De klik zorgt voor vertrouwen in de functionaliteit van de tool.

Leatherman FREE Magnetisch

Al de tools van het FREE platform zijn inclusief:

  • Toegang tot al de onderdelen van de tool vanaf de buitenkant. Daarnaast is er geen nagel meer nodig om de tools te openen.
  • Een gepatenteerd magnetisch ontwerp dat zorgt voor gemakkelijk gebruik van al de onderdelen.
  • Een nieuw sluiting mechanisme dat de wrijving drastisch verminderd en samen met de elastomeer veren zorgt dat dit product langer mee gaat dan ooit te voren.
  • De ultieme zintuigelijke ervaring met de klik die iedere tool geeft wanneer het is geplaatst in de juiste positie, klaar voor gebruik. De klik zorgt voor vertrouwen in de functionaliteit van de tool.
  • Een handvat die zorgt voor een onderscheidend uiterlijk en een verbeterde grip.

 

Leatherman FREE Collectie

 

De FREE P-Serie

Beschikbaar vanaf 17 April 2019

De Leatherman FREE P serie is de eerste in de nieuwe collectie lancering en is beschikbaar vanaf 17 April 2019. De serie is gemaakt van 420 staal om zo een lichtgewicht, langdurige en op tangen gebaseerde multipurpose tool te creëren. De FREE P2 en P4 hebben de zelfde onderdelen als de klassieke Leatherman maar zijn verzorgd van de nieuwste kenmerken en technologieën.

 

De buitenkant laat het kenmerkende design van de FREE zien, en de binnenkant van de tool is uitgerust met een revolutionair magnetisch systeem dat er voor zorgt dat de tool en de onderdelen van de tool tegelijkertijd openen en sluiten. De Leatherman engineers hebben de tool zo gemaakt dat al de onderdelen makkelijk bereikbaar zijn vanaf de buitenkant, en men er geen  vingernagel voor hoeft te gebruiken. De tools bieden daarnaast de ultieme zintuigelijke ervaring  met de klik die iedere tool geeft wanneer het is geplaatst in de juiste positie, klaar voor gebruik. De klik zorgt voor vertrouwen in de functionaliteit van de tool.

 

De FREE T Serie

Beschikbaar vanaf juni 2019

 

De nieuwe Leatherman FREE T2 en T4 hebben acht tot tien goed functionerende tools in een handige, compacte verpakking, die er voor zorgt dat je de tools iedere dag mee kan nemen. De tools zijn verzorgd van een geluid dat laat horen wanneer de tool klaar voor gebruik is. Ook zijn de tools gemaakt met het magnetische design dat er voor zorgt dat de tools zijn te open en sluiten zonder enige moeite. Het nieuwe openingsmechanisme zorgt er niet alleen voor dat de tool makkelijker te openen en sluiten is maar zorgt ook voor minder slijtage van de tool.

De FREE K Series

Beschikbaar vanaf augustus 2019

 

De nieuwe Leatherman FREE K serie is een collectie van multipurpose messen. Gemaakt voor de zakmessen gebruiker die behoefte heeft aan multipurpose functionaliteit. Het primaire onderdeel van de collectie is het 3,35 inch mes van hoge kwaliteit 420 staal. De tools zijn verzorgd van een geluid dat laat horen wanneer de tool klaar voor gebruik is. De tool heeft een gepatenteerde magnetische sluiting met hoogwaardig aluminium heft en heeft acht extra tools in het heft.

 

WATCH THE COLLECTION OVERVIEW HERE 

 

 

Over Leatherman Tool Group, Inc.

Opgericht in 1983 door Tim Leatherman, het in Oregon gevestigde bedrijf is werelds grootste producent van hoge kwaliteit multipurpose producten  met een distributie in meer dan 86 landen. Leatherman is gebouwd op een drietal principes: doorzettingsvermogen, vernuftig design en het vermogen om mensen in staat te stellen om de dag te redden. Leatherman heeft mensen over heel de wereld in staat gesteld om problemen om te lossen, klein of groot. Met trots gevestigd in Portland, Oregon, waar de fabriek in hetzelfde gebouw zit als het hoofdkantoor.