Garantie Leatherman

Speciale 25-jarige Leatherman Garantie

We nemen buitengewone maatregelen, zodat uw Leatherman-product vele jaren betrouwbare service biedt. Als dit niet het geval is, willen we dit maar al te graag repareren of vervangen met een exemplaar van dezelfde of hogere waarde onder onze 25-jaar garantie voor onze tools.

Wanneer goed onderhouden, kan je Leatherman een leven lang meegaan.

Reiniging, smering, roest en corrosiepreventie

Alle Leatherman producten zijn gemaakt van 100% hoogwaardig roestvrij staal (met uitzondering op een aantal schroefbits voor de tool adapter). Roestvrij staal is niet helemaal roest proef; het heeft een hoge resistentie tegen corrosie. Afhankelijk van de mix van verschillende soorten metaallegeringen, kunnen roestvrije stalen hoog corrosie resistent zijn en erg zacht (zoals keuken bestek), of kunnen ze een beetje corrosie resistent zijn en erg hard. Onze producten zijn gefabriceerd van het laatst genoemde type RVS, zodat de tool erg sterk blijf en de messen een scherpe snede blijven behouden.

Afhangend van waaraan je Leatherman is blootgesteld zijn er verschillende schoonmaak methodes om te overwegen.

  • Schoonmaken kan worden gedaan met een niet-kleverige olie (b.v. WD-40, Liquid Wrench, CRC 3-3), dit helpt overtollig vocht te verwijderen uit de verschillende onderdelen.
  • Stevig gekraste oppervlaktes kan je polijsten met een polijstdoek en niet-metalen schuurmiddel.
  • Voor draaiende of slijtage plekken, gebruik PTFE / Teflon-based smeermiddel om je tool weer zo smooth te maken zoals je hem ook kocht.
  • Als er klein puin, iets kleverigs of klein vuil tussen de lemmets is gekomen kan de tool worden schoongemaakt in een milde oplossing van schoonmaakmiddel en water.
  • Om teer en soortgelijke stoffen te verwijderen, reinigt u uw Leatherman met terpentine of spiritus. Waarschuwing: aceton of remreinigers kunnen kunststof onderdelen beschadigen.
  • Corrosie kan optreden bij gebrek aan goed onderhoud. Uw Leatherman-product moet regelmatig worden gereinigd, gedroogd en opnieuw gesmeerd om roest en corrosie te voorkomen. Dit is met name het geval als uw Leatherman is blootgesteld aan zout water of zee-omgevingen. Als dat zo is, spoel dan in zoet water, droog en smeer het in met een lichte olie.

Messen Slijpen

De messen van Leatherman verschillen van zowel recht, kartel, zaag of gecombineerd. Hierdoor variëren de slijpmethodes al per mes in een Leatherman product.

  • Rechte lemmets kunnen worden geslepen met de standaard slijpmethodes, zoals wetstenen, staven en verschillende soorten sets.